perjantai 12. helmikuuta 2016

Miss Ansku




Anna-Lotta Maalo, eli Miss Ansku on 20-vuotias vloggaaja, joka kertoo kameralle elämästään. Siihen kuuluu esimerkiksi kavereita, perhettä, seurustelua, vapaaehtoistyötä ja omilleen muutto vanhempien luota. Elämään kuuluu myös epilepsia. Hän kuvailee itseään puheliaaksi ja sosiaaliseksi ja kertoo, että epilepsiasta on helppo puhua, koska hän on sinut sairauden kanssa. Anskun mielestä epilepsian kanssa voi elää, jos sitä ei kiellä, sille ei anna valtaa eikä anna sen pelotella. Anskulla on tästä omia kokemuksia. Epilepsiasta kannattaa ja pitääkin puhua ääneen. Hänelle on tärkeää, että ihmiset tietävät mikä se on.


Anskun videot löytyvät hänen You Tube-kanavaltaan Miss Ansku. Vlogien ideana on ajankohtaisuus, mutta tässä kuitenkin Anskun parin video jo parin vuoden takaa. Videossa on hänen vloginsa toinen ja hän kertoo siinä epilepsiastaan. Ansku on juuri tehnyt uudenkin aiheeseen liittyvän videon kansainvälisen epilepsiapäivän kunniaksi, se löytyy tästä alempaa. #YESICAN


 

Ansku on saanut epilepsiaa käsittelevistä videoistaan paljon yhteydenottoja muilta nuorilta, jotka sairastavat epilepsiaa. Hän on ollut aktiivisesti mukana epilepsialiiton toiminnassa vertaisohjaajana ja Nuorissa Liekeissä. Epilepsialiiton kautta on löytynyt hyviä ystäviä ja Ansku hehkuttaa videoissaan hyviä kurssikokemuksia. Kuulostaa hienolta!

Alla Anskun uusin video. Videolla Ansku kertoo edellisestä isosta kohtauksestaan ja pohtii siihen ehkä johtaneita syitä. Tuosta kohtauksesta on nyt onneksi jo kaksi vuotta. Ansku puhuu myös pelosta, jonka kohtaus aiheutti ja jonka takia hän ei uskaltanut olla pitkään aikaa olla yksin. Puolen vuoden kuluttua olo helpotti ja hän alkoi järjestää omilleen muuttoa vanhempien luota. Ansku kertoo omasta kokemuksesta, ettei pelolle pidä antaa valtaa. Epilepsiaa sairastavat voivat tehdä kaikkea mitä muutkin, vaikka se on vaikeampaa, kuin muille ja sen eteen täytyy taistella enemmän. Kaikki on Anskun mielestä kuitenkin mahdollista. #YESICAN


 

Youtubesta löytyy paljon myös muiden nuorten vloggaajien omia epilepsiatarinoita, pääasiassa englanniksi. Niistä voi hyötyä, jos muiden kokemukset kiinnostavat. Niiden kautta välittyy ymmärrys tä siitä, että epilepsia on tavallinen ja vaikka se onkin rankka, niin monet pärjäävät sen kanssa.




Nuoret Liekit epilepsialiiton sivulla: www.epilepsia.fi/nuorille
Nuoret Liekit Facebookissa: www.facebook.com/epinuoret
Epilepsialiitto Facebookissa: www.facebook.com/villiavirtaa

Miss Ansku Instagramissa: www.instagram.com/missansku


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti